Министарство Спољних послова Републике Србије послало поруку подршке

Објављено у категорији: Вести

Наводећи на свом сајту чињенице о инситутуцији Европске престонице културе и поделивши званичан видео кандидатуре који представља културне капацитете Новог Сада, као и рекапитулацију онога што је до сада за кандидатуру урађено, Министарство спољних послова Републике Србије послало је поруку подршке два дана уочи финалног избора у Бриселу.

У саопштењу Министарства се наводи: ,,Имајући у виду да је Нови Сад мултикултурална, мултиетничка и мултиконфесионална средина, што је потврђено као модел за будућност и стожер европских вредности, сви релевантни државни органи, институције и званичници Р. Србије дају подршку овој кандидатури. Нови Сад поседује значајан културни капацитет не само за регион, већ и за целу Европу.“

Избор Новог Сада од изузетног је значаја посебно са становишта приступних преговора о чланству Републике Србије у Европској унији и отварања кључних преговарачких поглавља.

Сви који учествују у реализацији припремних активности, прате и подржавају кандидатуру, верују да ће Нови Сад на прави начин искористити све предности „Европске престонице културе 2021″ и обезбедити одрживост и континуитет пројеката не само у години добијања титуле, већ и у наредним годинама.”

До сутрашњег избора у Бриселу, подсетимо се због чега све је Нови Сад европска престоница културе:

Оставите одговор