Ministarstvo Spoljnih poslova Republike Srbije poslalo poruku podrške

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Navodeći na svom sajtu činjenice o insitutuciji Evropske prestonice kulture i podelivši zvaničan video kandidature koji predstavlja kulturne kapacitete Novog Sada, kao i rekapitulaciju onoga što je do sada za kandidaturu urađeno, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije poslalo je poruku podrške dva dana uoči finalnog izbora u Briselu.

U saopštenju Ministarstva se navodi: ,,Imajući u vidu da je Novi Sad multikulturalna, multietnička i multikonfesionalna sredina, što je potvrđeno kao model za budućnost i stožer evropskih vrednosti, svi relevantni državni organi, institucije i zvaničnici R. Srbije daju podršku ovoj kandidaturi. Novi Sad poseduje značajan kulturni kapacitet ne samo za region, već i za celu Evropu.“

Izbor Novog Sada od izuzetnog je značaja posebno sa stanovišta pristupnih pregovora o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji i otvaranja ključnih pregovaračkih poglavlja.

Svi koji učestvuju u realizaciji pripremnih aktivnosti, prate i podržavaju kandidaturu, veruju da će Novi Sad na pravi način iskoristiti sve prednosti „Evropske prestonice kulture 2021″ i obezbediti održivost i kontinuitet projekata ne samo u godini dobijanja titule, već i u narednim godinama.”

Do sutrašnjeg izbora u Briselu, podsetimo se zbog čega sve je Novi Sad evropska prestonica kulture:

Ostavite odgovor