Међународна конференција ,,Неутрално’’ у мају у Новом Саду

Објављено у категорији: Вести

Овог маја Нови Сад ће постати домаћин међународног догађаја „Неутрално“, конференције замишљене као простор за дијалог о новим културним просторима. Идеја је да Нови Сад 9. и 10. маја окупи све заинтересоване актере у култури и креативним индустријама из региона  и представи различите праксе у Европи и региону о одрживости културних простора.

Кључна питања која „Неутрално“ поставља:

Како су културни простори успели да прилагоде своје друштвене и образовне улоге захтевима за економском самоодрживошћу?

Да ли су и на који начин успели да задрже независну улогу у односу на званичну државну културну политику и идеологију и тиме (п)остану кључни елемент развоја заједнице и друштва?

 

На конференцији учествују коменаџери неких од најуспешнијих културних простора из Немачке, Аустрије, Француске, Шведске, Италије, Словеније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

Кроз 4 панела и 2 радионице учесници/-це ће се упознати са различитим приступима и моделима у управљању и одрживости простора за културу.

 

Позивамо све заинтересоване да се пријаве за учешће на конференцији путем линка.

Учешће на конференцији је бесплатно. Пријава је обавезна.                                

Рок за пријаву је среда, 25. април 2018. године.

 

Укупан број учесника конференције, које ћемо одабрати селекцијом пристиглих пријава, је 120. Одабрани учесници биће контактирани најкасније до 1. маја.

Радни језик конференције је енглески, а радионице ће бити вођене на српском.

Више детаља о конференцији

Конференција се реализује уз подршку Гете института у Србији, Амбасаде Шведске у БеоградуАустријског културног форума и Француског института у Србији.

Оставите одговор