„Lonli planet” прогласио Нови Сад за топ дестинацију у 2019. години

Објављено у категорији: Вести

Чувени туристички водич и магазин „Lonely Planet“ уврстио је Нови Сад у топ три града-дестинације за туризам у 2019. години!

„Елегантан и опуштен, Нови Сад долази у центар пажње туриста, упркос свом статусу другог по величини града“, кажу у „Lonely Planet“-у.

Незаборавна искуства у граду која препоручују експерти овог магазина укључују како провођење опуштеног поподнева на пешчаној плажи Штранда и у зеленом рају Рибарског острва, тако и уживање у гастрономској забави у традиционалној војвођанској кафани.

Tom Hall, главни уредник „Lonely Planet“-а, рекао је да Нови Сад с правом прима глобално признање.

„Пошто је град Европска престоница младих 2019. године, Доњи град Петроварадинске тврђаве ће бити подмлађен, док је некадашња запуштена Кинеска четврт претворена у област алтернативне културе. Додајте томе новосадску изузетну аустроугарску архитектуру, као и низ вредних галерија, музеја и позоришта и лако је видети зашто је ово постала дестинација која се мора видети“, рекао је Hall, а наводи се у саопштењу ТОС-а.

Нови Сад је заузео треће место на листи најбољих градских дестинација у 2019. години.

У Туристичкој организацији Србије кажу да су изузетно поносни на Нови Сад и ново међународно признање које добија као туристичка дестинација.

Након дугогодишње промоције коју су партнерски водиле Туристичка организација Србије и Туристичка организација Новог Сада, као и раније освојеног признања „Serbia best in travel 2015″, директор Марија Лабовић каже да је за све ово како признање за позиционирање Новог Сада у претходном периоду, тако и подстрек за даље промотивне активности како бисмо у Србију довели што већи број туриста.

Овако изгледа комплетна листа:

1. Копенхаген, Данска

2. Шензен, Кина

3. Нови Сад, Србија

4. Мајами, Флорида

5. Катманду, Непал

6. Мексико Сити, Мексико

7. Дакар, Сенегал

8. Сијетл, САД

9. Задар, Хрватска

10. Мекнес, Мароко

Оставите одговор