Poziv mladima za Međunarodni letnji kamp u Litvaniji

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture „Kaunas 2022“ u Litvaniji, podržaće odlazak Novosađana – mladih umetnika ili kulturnih radnika, koji prođu kvalifikacije domaćina, na međunarodni letnji kamp.

Međunarodni letnji kamp, koji organizuje „Kaunas 2022 – Evropska prestonica kulture“, je ko-kreativna platforma za mlade, i održava se od 7. do 15. jula 2018. godine, kada Litvanija obeležava 100 godina nezavisne države. Troškove smeštaja i ishrane pokriva organizator, a troškove puta za 4 umetnika u iznosu od 250 evra, pokriva Fondacija „Novi Sad 2021“.

Organizatori pozivaju mlade da obeleže 100 prvih trenutaka: da ugoste „100 Kaunasijaca – Litvanaca i građana drugih nacionalnosti – voljnih da kreiraju 100 prvih utisaka na kreativan i snažan način za Kaunas . Traže se mladi ljudi entuzijasti koji su spremni da se povežu sa novim idejama i sarađuju jedni s drugima u ostvarenju zajedničkih ciljeva: podizanje energije, entuzijazam, želja za otkrivanjem, poštovanje prema drugima, uzajamno razumevanje i kreativnost.

To je 100 šansi da se osećate slobodno, primenite nove ideje, napravite korak napred, suočite se sa nekim strahovima, suočite se s kritikom, ograničenjem izazova ili pitanjima koja ih postavljaju drugi. Pruža Vam se jedinstvena prilika da otkrijete mnogo različitih prvih trenutaka i budete sretni u kampu razmenjujući dobru energiju! Cilj Fondacije ’’Novi Sad 2021’’, između ostalog, jeste i da  stvara prilike i podstiče mobilnost i razmenu umetnika i drugih aktera u kulturnim i kreativnim industrijama.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 2. aprila, na sajtu organizatora.

Fondacija ’’Novi Sad 2021’’ moli sve potencijalne učesnike da svoju prijavu proslede i na info@ns2021.rs (sa naznakom „Prijava za kamp Kaunas 2022“) kako bi bili blagovremeno obavešteni o rezultatima i dobili nove informacije.  

Više informacija o Kampu pročitajte ovde.

Ostavite odgovor