Lab za evropske projekte – Rijeka

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Nakon Temšvara i Novog Sada, treći edukativni ciklus programa „Lab za evropske projekte“ održaće se od 30. juna do 8. jula u Rijeci.

Kroz ovaj projekat Fondacija ,,Novi Sad 2021’’ osposobljava osam novosadskih menadžera, spremnih da upravljanju u kulturi priđu na potpuno nov i drugačiji način, da se nose sa modernim izazovima i trendovima.

Tema trećeg susreta u okviru edukativnog programa „Lab za evropske projekte“ su programi i kulturne politike s posebnim naglaskom na razvoj programa, evropsku dimenziju i uspostavljanje saradnje, budžetiranje i prikupljanje sredstava.

Mentori i predavači u Rijeci biće Julia Pagel, generalna sekretarka u NEMO – Network of European Museum Organisations (Nemačka), Adam Jeanes, projekt menadžer i direktor Music/Arts Council England (Engleska), Milena Dragičević Šešić, šefica katedre za interkulturalizam, menadžment umetnosti i posredovanje UNESCO-a i predavač iz područja kulturnih politika, menadžmenta u kulturi i kulturoloških i medijskih studija na više univerziteta širom Evrope (Srbija), a gostujući predavači su Alma R. Selimović i Mojca Jug iz Zavoda Bunker (Slovenija), zatim Antonia Silvaggi iz MeltingPro-a (Italija).

Prvi ciklus programa „Lab za evropske projekte“ održan je u decembru 2017. godine u Temišvaru gde je glavna tema bila razvoj publike, dok je drugi ciklus na temu produkcije održan u Novom Sadu u aprilu ove godine.  

Ostavite odgovor