Лаб за европске пројекте – Ријека

Објављено у категорији: Вести

Након Темшвара и Новог Сада, трећи едукативни циклус програма „Лаб за европске пројекте“ одржаће се од 30. јуна до 8. jула у Ријеци.

Кроз овај пројекат Фондација ,,Нови Сад 2021’’ оспособљава осам новосадских менаџера, спремних да управљању у култури приђу на потпуно нов и другачији начин, да се носе са модерним изазовима и трендовима.

Тема трећег сусрета у оквиру едукативног програма „Лаб за европске пројекте“ су програми и културне политике с посебним нагласком на развој програма, европску димензију и успостављање сарадње, буџетирање и прикупљање средстава.

Ментори и предавачи у Ријеци биће Julia Pagel, генерална секретарка у NEMO – Network of European Museum Organisations (Немачка), Adam Jeanes, пројект менаџер и директор Music/Arts Council England (Енглеска), Милена Драгичевић Шешић, шефица катедре за интеркултурализам, менаџмент уметности и посредовање UNESCO-а и предавач из подручја културних политика, менаџмента у култури и културолошких и медијских студија на више универзитета широм Европе (Србија), а гостујући предавачи су Алма Р. Селимовић и Мојца Југ из Завода Бункер (Словенија), затим Antonia Silvaggi из MeltingPro-а (Италија).

Први циклус програма „Лаб за европске пројекте“ одржан је у децембру 2017. године у Темишвару где је главна тема била развој публике, док је други циклус на тему продукције одржан у Новом Саду у априлу ове године.  

Оставите одговор