Kultura u pokretu #5: Filmski vikend u Sremskim Karlovcima

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Ponovo radi karlovački bioskop!

 

Sremski Karlovci zajedno sa Novim Sadom, Irigom i Beočinom kandiduju se za dobijanje prestižne titule Evropska prestonica kulture 2021. godine. Tim povodom od 7. do 9. avgusta biće organizovan program pod nazivom Karlovački filmski vikend, koji će sa jedne strane imati za cilj da priredi nezaboravni filmski doživljaj posetiocima, a sa druge da podseti javnost na izazove s kojima se karlovačke kulturne institucije suočavaju.

Pre 16 godina stalo je renoviranje bioskopske sale i ostalih prostorija koje je trebalo da postanu višenamenski prostor za bioskopske projekcije, pozorišne predstave, koncerte, konferencije i drugo. Od tada Sremski Karlovci nemaju bioskop.

Karlovački filmski vikend biće organizovan na vidikovcu na Magarčevom bregu koji će zbog atraktivnosti lokacije sigurno privući veliki broj posetilaca i van Sremskih Karlovaca.
Karlovački filmski vikend uvod je u filmske programe koji će biti organizovani u narednom periodu, a čiju organizaciju potpisuje Kulturni centar ,,Karlovačka umetnička radionica“.

Filmski program Karlovački filmski vikend uključiće projekcije sledećih filmova:

PETAK 7. avgust

varljivoleto68

21.00 čas
Varljivo leto ‘68. (1984)
Režija: Goran Paskaljević
Trajanje: 91 min 

SUBOTA 8. avgust

enklava

21.00 čas
Enklava (2015)
Režija: Goran Radovanović
Trajanje: 92 min

NEDELJA 9. avgust

Amelie_poster

21.00 čas
Čudesna sudbina Amelije Pulen (2001)
Režija: Žan Pjer Žene
Trajanje: 122 min

Ostavite odgovor