Култура у покрету #5: Филмски викенд у Сремским Карловцима

Објављено у категорији: Вести

Поново ради карловачки биоскоп!

 

Сремски Карловци заједно са Новим Садом, Иригом и Беочином кандидују се за добијање престижне титуле Европска престоница културе 2021. године. Тим поводом од 7. до 9. августа биће организован програм под називом Карловачки филмски викенд, који ће са једне стране имати за циљ да приреди незаборавни филмски доживљај посетиоцима, а са друге да подсети јавност на изазове с којима се карловачке културне институције суочавају.

Пре 16 година стало је реновирање биоскопске сале и осталих просторија које је требало да постану вишенаменски простор за биоскопске пројекције, позоришне представе, концерте, конференције и друго. Од тада Сремски Карловци немају биоскоп.

Карловачки филмски викенд биће организован на видиковцу на Магарчевом брегу који ће због атрактивности локације сигурно привући велики број посетилаца и ван Сремских Карловаца.
Карловачки филмски викенд увод је у филмске програме који ће бити организовани у наредном периоду, а чију организацију потписује Културни центар ,,Карловачка уметничка радионица“.

Филмски програм Карловачки филмски викенд укључиће пројекције следећих филмова:

ПЕТАК 7. август

varljivoleto68

21.00 час
Варљиво лето ‘68. (1984)
Режија: Горан Паскаљевић
Трајање: 91 мин 

СУБОТА 8. август

enklava

21.00 час
Енклава (2015)
Режија: Горан Радовановић
Трајање: 92 мин

НЕДЕЉА 9. август

Amelie_poster

21.00 час
Чудесна судбина Амелије Пулен (2001)
Режија: Жан Пјер Жене
Трајање: 122 мин

Оставите одговор