Konkurs za kulturne menadžere

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ traži osam kandidata koji su aktivni na kulturno-umetničkoj sceni u oblasti vođenja kulturnih događaja, kako bi se izgradila jaka upravljačka podrška za predstojeće Evropske prestonice kulture.

Javni konkurs za prijavu na program „Lab for European Project Making“, namenjen razvijanju i jačanju veština profesionalaca, Fondacija „Novi Sad 2021“ raspisuje u saradnji sa Evropskim prestonicama kulture Temišvar 2021 i Rijeka 2020. Projektni partneri su Matera 2019, Plovdiv 2019 i Elefsina 2021. Cilj je značajno povećanje kapaciteta budućih prestonica kulture za pokretanje, finansiranje i sprovođenje evropskih kulturnih projekata velikih razmera.

Konkurs traje do 15. avgusta (u ponoć), a rezultati konkursa biće poznati do 15. septembra 2017. godine.

Neke od glavnih tema sa kojima će se upoznavati i koje će usavršavati budući producenti biće finansiranje međunarodnih projekata u kulturi, produkcijsko planiranje, upravljanje projektima i rad sa publikom. Program „Lab for European Project Making“ će se realizovati do 2019. godine.

Javni poziv, onlajn aplikacioni formular i dodatne informacije u vezi sa ovim konkursom možete pronaći na sledećem linku.

Ostavite odgovor