Конкурс за културне менаџере

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ тражи осам кандидата који су активни на културно-уметничкој сцени у области вођења културних догађаја, како би се изградила јака управљачка подршка за предстојеће Европске престонице културе.

Јавни конкурс за пријаву на програм „Lab for European Project Making“, намењен развијању и јачању вештина професионалаца, Фондација „Нови Сад 2021“ расписује у сарадњи са Европским престоницама културе Темишвар 2021 и Ријека 2020. Пројектни партнери су Матера 2019, Пловдив 2019 и Елефсина 2021. Циљ је значајно повећање капацитета будућих престоница културе за покретање, финансирање и спровођење европских културних пројеката великих размера.

Конкурс траје до 15. августа (у поноћ), а резултати конкурса биће познати до 15. септембра 2017. године.

Неке од главних тема са којима ће се упознавати и које ће усавршавати будући продуценти биће финансирање међународних пројеката у култури, продукцијско планирање, управљање пројектима и рад са публиком. Програм „Lab for European Project Making“ ће се реализовати до 2019. године.

Јавни позив, онлајн апликациони формулар и додатне информације у вези са овим конкурсом можете пронаћи на следећем линку.

Оставите одговор