Конференција „Креативна економија и развој 2021“

Објављено у категорији: Вести

У уторак, 19. маја 2015. године, са почетком од 10 часова, у просторијама новосадског Културног центра је одржан први дан конференције Креативна економија и развој 2021. Конференција под називом „Креативна економија и развој 2021“ почела је са темом „Култура као покретач економског развоја“ а о њој су говорили Члан градског већа за привреду Горан Сечујски, Десанка Јовичић из службе за локално економски развој општине Беочин, Милица Врачарић из Регионалне агенције за развој малих и средњих предузећа и Иванка Тасић из Туристиче агенције „Панакомп“.

Конференцију је својим говором отворио председник организационог одбора „Нови Сад 2021“ др Андреј Фајгељ, који се успутно осврнуо на недовољну информисаност суграђана о читавом пројекту. Фајгељ је напоменуо да кандидатура Новог Сада са собом повлачи и социјално економски развој града, те да у себе укључује пуно шире референце од саме културе. – Зато је ово пројекат у коме треба да учествује сваки појединац, али са тежњом унапређења самог пројекта. Једини и највећи победник, примарно мора бити сам Нови Сад – рекао је Фајгељ.

Примарни циљ овог пројекта је солидарност са напорима града Новог Сада, у настојањима да освоји кандидатуру за Европску престоницу културе 2021. године. Поред тога конференција ће отворити, али и дати одговоре на многа занимљива и интригантна питања у вези саме кандидатуре и њеног значаја. Културни центар Новог Сада и даље истрајава у идеји да се прогрес и модернизација друштва могу вршити искључиво заједничким напорима.

Виђење читавог догађаја дао је и члан Градског већа за привреду Горан Сечујски који је на прави начин препознао значај ове конференције, као и великих напора који су уложени у читаву промоцију догађаја. Он верује како се улагање у културу, увек повољно манифестује и на економском плану, као и да култура увек ствара и позитиван имиџ града, који се у њеном контексту спомиње.

Оставите одговор