Одабрани млади за Међународну летњу школу „Каунас 2022“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Европском престоницом културе „Каунас 2022“ у Литванији, подржала је одлазак младих уметника и културних радника из Новог Сада на међународни летњи камп. Четворо кандидата који су прошли квалификације организатора, добијају покривене путне трошкове, које сноси Фондација, и то су: Андреј Јулхер, Марија Торбица, Вања Илић, и Зорана Бокан.

У циљу подстицања мобилности младих и размене искустава, организатор „Каунас 2022“ сноси трошкове смештаја и исхране током трајања Летње школе, а Фондација „Нови Сад 2021“ покриће трошкове пута за одабране младе у износу од 250 евра.

Међународни летњи камп, који организује „Каунас 2022 – Европска престоница културе“ одржава се од 7. до 15. јула 2018. године. Замишљен је као ко-креативна платформа за младе ентузијасте спремне да се повежу са новим идејама и сарађују једни с другима у остварењу заједничких циљева: подизање енергије, ентузијазам, жеља за откривањем, поштовање према другима, узајамно разумевање и креативност.

Оставите одговор