Odabrani mladi za Međunarodnu letnju školu „Kaunas 2022“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture „Kaunas 2022“ u Litvaniji, podržala je odlazak mladih umetnika i kulturnih radnika iz Novog Sada na međunarodni letnji kamp. Četvoro kandidata koji su prošli kvalifikacije organizatora, dobijaju pokrivene putne troškove, koje snosi Fondacija, i to su: Andrej Julher, Marija Torbica, Vanja Ilić, i Zorana Bokan.

U cilju podsticanja mobilnosti mladih i razmene iskustava, organizator „Kaunas 2022“ snosi troškove smeštaja i ishrane tokom trajanja Letnje škole, a Fondacija „Novi Sad 2021“ pokriće troškove puta za odabrane mlade u iznosu od 250 evra.

Međunarodni letnji kamp, koji organizuje „Kaunas 2022 – Evropska prestonica kulture“ održava se od 7. do 15. jula 2018. godine. Zamišljen je kao ko-kreativna platforma za mlade entuzijaste spremne da se povežu sa novim idejama i sarađuju jedni s drugima u ostvarenju zajedničkih ciljeva: podizanje energije, entuzijazam, želja za otkrivanjem, poštovanje prema drugima, uzajamno razumevanje i kreativnost.

Ostavite odgovor