Одабрани кандидати за међународни програм „Tandem Cultural Capitals”

Објављено у категорији: Вести

Станислав Дрча из Културног центра ЛАБ, Милана Квас из Спомен-збирке Павла Бејанског, Катарина Дајч из Удружења „Scenatoria“ и Ивана Перић из Клуба студената компаристике изабрани су за међународни програм „Tandem Cultural Capitals“.

Они ће имати прилике да осмисле и реализују пројекте европске димензије заједно са својим партнером из неке од шест Европских престоница културе, које такође учествују у програму. Партнери ће бити одређени на „Тандем партнерском форуму“ од 10. до 14. јула у Ријеци, када ће се сви одабрани кандидати упознати и дискутовати о начинима умрежавања и културној сцени Европских престоница културе.

Након тога „Тандем” партнери одабраће неколико дана у оквиру којих ће угостити једни друге у својим градовима, односно Европским престоницама културе, да би се од 19. до 22. новембра сви поново састали у Леувардену и презентовали резултате посета, као и идеје за нове, заједничке пројекте.

Напредовање у послу, повезивање са другим колегама, нове идеје, покретање заједничких културно-уметничких пројекта, неке су од идеја програма „Tandem Cultural Capitals”, партнерског пројекта седам бивших или будућих Европских престоница културе, Леуварден (Холандија), Галвеј (Ирска), Ријека (Хрватска), Елефсина (Грчка), Каунас (Литванија), Веспрем (Мађарска) и Нови Сад (Србија), у оквиру ког је локални носилац пројекта Фондација „Нови Сад 2021”.

„Tandem Cultural Capitals” програм од 2011. нуди културне садржаје, идеје и прилику за прекограничне сарадње на европским пројектима у области културе, а тренутно у оквиру њега сарађује око 350 европских културних менаџера, који заједно раде на културно-уметничким пројектима.

Оставите одговор