„Калеидоскоп културе“: Железничка станица постаје дизајн павиљон

Објављено у категорији: Вести

Након Њујорка, Пекинга и Хонг Конга, Нови Сад има привилегију да буде домаћин једне од најзначајнијих изложби у области дизајна „Swiss style now“ која ће бити отворена вечерас, 17. септембра, у 20.21 час у холу Жезелничке станице

Изложба приказује савремене токове познатог швајцарског стила, као и необичне технике штампе и висококвалитетне материјале од којих су сачињени изложбени предмети.

Аутори изложбе, студио „Нео Нео“, Ерик Брехбул, Ноел Леу и Александер Токиловски из Швајцарске овом изложбом кроз преко 320 радова, које чине плакати, књиге, магазини, омоти за винил плоче и флајери, настоји да упозна публику са модерним швајцарским дизајном.

Зашто је и даље швајцарски дизајн омиљен међу стручњацима и по чему је препознатљив посетиоцима ће приближити један од наших најпознатијих графичких дизајнера – Славимир Стојановић Футро.

Изложба је реализована у сарадњи „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и ПДП конференције креативних медија, а биће отворена до 15. октобра.

Железничка станица биће место на ком ће бити представљен и пројекат победника 14. Прашког квадријенала Филипа Јовановског „Ова зграда говори истину“ који се бави проблемом јавних простора. Перформанс у оквиру тог пројекта биће изведен најпре 22. септембра у 12 сати, затим увече у 20 часова, а 23. и 24. септембра у три термина: од 12, 17 и 20 сати.

„Калеидоскоп културе“ је програмски лук иза ког стоји „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ који по други пут, на више од 80 локација, од 24. августа до 30. септембра, кроз културу заједништва претвара Нови Сад у „град сцену“. Део „Калеидоскопа културе“ су Фестивал уличних свирача – Градић фест, Piano city Нови Сад, Фестивал камерне музике и многи други.

Другачији по томе што повезује просторе и програме, као и саме актере: од установа културе, ванинституционалне сцене, уметника до самих грађана, „Калеидоскоп“ кроз више уметности представља јединствену слику разноликости Новог Сада. Са више од 400 програма свако ће бити у прилици да обликује свој калеидоскоп културе.
Све информације можете пронаћи овде

Оставите одговор