„Калеидоскоп културе“ : Шта се крије иза врата кућа у Сремским Карловцима?

Објављено у категорији: Вести

Поред многобројних догађаја, „Калеидоскоп културе“ овог викенда вас води и до Сремских Карловаца. У суботу, 7. септембра, биће организована прва шетња под називом „Моја карловачка прича“ која се реализује у оквиру пројекта „Шетње кроз наслеђе“. Полазна тачка је улица Патријарха Рајачића 3 у Сремским Карловцима, а време почетка шетње у 15 часова.

„Моја карловачка прича“ пружа несвакидашњу прилику заинтересованима да кроз две приватне куће и дворишта породица Маширевић и Ауер, упознају карловачко наслеђе. Потомци ових породица, односно нови власници кућа, причаће о историјату породица, уједно говорећи и о карловачком наслеђу, уз приватне фотографије, личне предмете и анегдоте из живота. Посетиоци ће такође моћи да погледају кратке видео – записе о Сремским Карловцима, приспеле путем претходно објављеног конкурса.
„Моја карловачка прича“ пружа аутентичан угођај да кроз приватне куће карловачких становника осетимо атмосферу Карловаца, чујемо причу о његовим некадашњим и садашњим житељима и свакодневном животу, што све заједно чини занимљиво културно наслеђе.

Следећа шетња „Моја карловачка прича“ заказана је за 14. септембар такође у 15 часова у улици Патријарха Рајачића 3, а трећа шетња биће организована у октобру.

Шетње заједно реализују Друштво за неговање традиција и очување Сремских Карловаца и „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ у оквиру пројекта „Шетње кроз наслеђе“.

„Калеидоскоп културе“ је програмски лук иза ког стоји „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ који по други пут, на више од 80 локација, од 24. августа до 30. септембра, кроз културу заједништва претвара Нови Сад у „град сцену“. Део „Калеидоскопа културе“ су Фестивал уличних свирача – Градић фест, Piano city Novi Sad, Новосадски стрип викенд, Фестивал камерне музике и многи други.
Другачији по томе што повезује просторе и програме, као и саме актере: од установа културе, ванинституционалне сцене, уметника до самих грађана, „Калеидоскоп“ кроз више уметности представља јединствену слику разноликости Новог Сада. Са више од 400 програма свако ће бити у прилици да обликује свој калеидоскоп културе.
Све информације можете пронаћи овде.

Оставите одговор