Mobilnost radnika u kulturi: novosadska kustoskinja u Rijeci

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U Muzej moderne i savremene umetnosti u Rijeci u okviru projekta „Izvan zone komfora“ – sufinansiranje mobilnosti kulturnih menadžera i radnika u kulturi i umetnosti u 2018. godini, koji je organizovala Fondacija „Novi Sad 2021“, odlazi Sanja Kojić Mladenov, viši kustos-istoričar umetnosti Muzeja savremene umetnosti Vojvodine.

Od 26. jula do 3. avgusta Sanja će raditi na kustoskoj selekciji umetnika i odabiru prostora za realizaciju međunarodne izložbe „My Art is My Life“koja je planirana za novembar. Uz podsticanje učešća umetnika iz Novog Sada i Srbije, doprineće razvoju međunarodne vidljivosti novosadskog kulturnog i umetničkog potencijala kroz nova umrežavanja.

Kulturna razmena se realizuje u cilju razmene iskustava, usavršavanja, kreiranja novih veština kroz direktan kontakt sa kolegama, upoznavanje sa načinom organizovanja, programskom strukturom, umetničkim fondom Muzeja, povezivanja sa lokalnom umetničkom scenom, ali i u cilju unapređenja saradnje između MSUV i MMSU u okviru projekta „Rizikuj promene“, kao i stvaranja novih partnerstava, saradničkih projekata, povezivanja umetnika i institucija kulture iz Rijeke i Novog Sada.

Ciljevi projekta „Izvan zone komfora“ su pospešivanje mobilnosti, unapređenje međunarodne kulturne saradnje i izgradnja institucionalnih i administrativnih kapaciteta u ustanovama kulture na teritoriji grada Novog Sada i opština Sremski Karlovci, Beočin i Irig.

Ovo je prvi konkurs koji podstiče mobilnost kulturnih radnika, a koji se realizuje u Novom Sadu, i deo je šire strategije internacionalizacije kulturne scene koju sprovodi Fondacija „Novi Sad 2021“. 

Ostavite odgovor