Мобилност радника у култури: новосадска кустоскиња у Ријеци

Објављено у категорији: Вести

У Музеј модерне и савремене уметности у Ријеци у оквиру пројекта „Изван зоне комфора“ – суфинансирање мобилности културних менаџера и радника у култури и уметности у 2018. години, који је организовала Фондација „Нови Сад 2021“, одлази Сања Којић Младенов, виши кустос-историчар уметности Музеја савремене уметности Војводине.

Од 26. јула до 3. августа Сања ће радити на кустоској селекцији уметника и одабиру простора за реализацију међународне изложбе „My Art is My Life“која је планирана за новембар. Уз подстицање учешћа уметника из Новог Сада и Србије, допринеће развоју међународне видљивости новосадског културног и уметничког потенцијала кроз нова умрежавања.

Културна размена се реализује у циљу размене искустава, усавршавања, креирања нових вештина кроз директан контакт са колегама, упознавање са начином организовања, програмском структуром, уметничким фондом Музеја, повезивања са локалном уметничком сценом, али и у циљу унапређења сарадње између МСУВ и ММСУ у оквиру пројекта „Ризикуј промене“, као и стварања нових партнерстава, сарадничких пројеката, повезивања уметника и институција културе из Ријеке и Новог Сада.

Циљеви пројекта „Изван зоне комфора“ су поспешивање мобилности, унапређење међународне културне сарадње и изградња институционалних и административних капацитета у установама културе на територији града Новог Сада и општина Сремски Карловци, Беочин и Ириг.

Ово је први конкурс који подстиче мобилност културних радника, а који се реализује у Новом Саду, и део је шире стратегије интернационализације културне сцене коју спроводи Фондација „Нови Сад 2021“. 

Оставите одговор