Изложба „Културно наслеђе кроз мој објектив“

Објављено у категорији: Вести

Изложба фотографија која приказује како наслеђе доживљавају средњошколци, припадници буњевачке, влашке, ромске, русинске, српске и чешке заједнице, а која се реализује у склопу пројекта „Културно наслеђе кроз мој објектив“ Завода за културу војвођанских Русина, биће отворена у понедељак, 22. априла у 18 сати у изложбеном простору ОПЕНС-а (Лазе Телечког 2).

Пројекат чији је циљ да допринесе формирању властитог идентитета младих и очувању сопственог културног наслеђа, покренут је кроз јавни позив „Публика у фокусу“ Фондације „Нови Сад 2021“.

Почео је са реализацијом прошле године када су средњшколци били учесници социолошких радионица о идентитету у мултинационалној средини.
Том приликом, обишли су и најзначајнија архитектонска здања у Новом Саду која приказују мултикултурални живот Европске престонице културе 2021, а били су учесници радионица фотографија.

Истовремено пројекат „Културно наслеђе кроз мој објектив” покренут је са жељом да изгради проактивни однос младих према институцијама културе кроз учешће у садржајима тих институцуја што суштински може да допринесе развоју младих креативних снага и будуће публике. Резултате пројекта могуће је видети на изложбама у Кучеву, Белој Цркви, Суботици и Новом Саду.

Изложбу је припремио Борис Кочиш, афирмисани фотограф из Новог Сада и сарадник Академије уметности у Новом Саду.

Оставите одговор