Изложба „Графика и цртеж“ у среду у културној станици Свилара

Објављено у категорији: Вести

Studenti Katedre za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu, Departmana za grafiku Fakulteta lepih umetnosti u Beogradu, kao i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu otvoriće izložbu „Grafika i crtež“, 10. aprila u kulturnoj stanici Svilara.

Ovaj projekat nastao je 2013. godine i formiran je sa ciljem uspostavljanja komunikacije među studentima grafike i svim studentima koji imaju predmet grafika u toku studija. Takođe, inicira intenzivniju produkciju grafičkih dela i crteža sa ciljem izlaganja tih dela.
Promovisanje značaja i vrednosti crteža, koji grafičarima ne služi samo kao predložak za rad u grafici, od izuzetne je važnosti jer se na taj način kreira medij u kome se razvija vizuelno razmišljanje.
Pored studenata iz Novog Sada i Beograda, ove godine, prvi put projektu su se priključili i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu.
Izložba novonastalih studentskih radova uvek bude organizovana i u galeriji Fakulteta lepih umetnosti u Beogradu kao i u izložbenim prostorima novosadske Akademije umetnosti, a ovog puta to će biti u kulturnoj stanici Svilara.

Izložba će biti otvorena do nedelje, 14. aprila.

Grafika i za decu

Sutradan, u četvrtak, 11. aprila biće realizovana i radionica grafike za decu u okviru izložbe „Grafika i crtež“. Studenti, čiji su radovi uvršteni u izložbu, na zanimljiv način približiće deci grafiku i zajedno sa njima realizovati određen broj radova malog formata. Svoje radove, nakon završetka radionice, najmlađi će poneti sa sobom.

Оставите одговор