Изложба „Фотографија као метод визуелног истраживања”

Објављено у категорији: Вести

Представљање пројекта „Фотографија као метод визуелног истраживања” и отварање истоимене изложбе студената Ликовног департмана Академије уметности Нови Сад биће одржано 11. маја у 19 часова, у културној станици Свилара.

Изложба ће бити отворена до 15. маја.

Пројекат „Фотографија као метод визуелног истраживања“ окупио је стручњаке из области друштевних и хуманистичких наука који су заједнички радили на „Интердисциплинарном зборнику о фотографији“ са дванаест оригиналних научних радова на енглеском језику у издању Академије уметности Нови Сад. Зборник је настао као резултат веза успостављених између универзитета, фотографских центара, филмских архива и модних асоцијација у свету и код нас, а задатак зборника, па тако и изложбе студената је да прикажу моћ фотографије као уметничког медија.

Како фотографија комуницира са посматрачем кроз архитектуру, филозофију, филм, историју уметности, моду? Како утиче на наше схватање прошлости?
Студенти АУНС својим радовима пружили су одговор на питања и изазове које поставља зборник.

На изложби су обухваћена дела Иване Чавић, Тијане Јеврић, Миле Пејић, Милице Јокић, Саре Кецман, Хелене Солдат, Огњена Тадића, Дарка Сретића и Владимира Јанића.

Оставите одговор