Izložba „Fotografija kao metod vizuelnog istraživanja”

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Predstavljanje projekta „Fotografija kao metod vizuelnog istraživanja” i otvaranje istoimene izložbe studenata Likovnog departmana Akademije umetnosti Novi Sad biće održano 11. maja u 19 časova, u kulturnoj stanici Svilara.

Izložba će biti otvorena do 15. maja.

Projekat „Fotografija kao metod vizuelnog istraživanja“ okupio je stručnjake iz oblasti društevnih i humanističkih nauka koji su zajednički radili na „Interdisciplinarnom zborniku o fotografiji“ sa dvanaest originalnih naučnih radova na engleskom jeziku u izdanju Akademije umetnosti Novi Sad. Zbornik je nastao kao rezultat veza uspostavljenih između univerziteta, fotografskih centara, filmskih arhiva i modnih asocijacija u svetu i kod nas, a zadatak zbornika, pa tako i izložbe studenata je da prikažu moć fotografije kao umetničkog medija.

Kako fotografija komunicira sa posmatračem kroz arhitekturu, filozofiju, film, istoriju umetnosti, modu? Kako utiče na naše shvatanje prošlosti?
Studenti AUNS svojim radovima pružili su odgovor na pitanja i izazove koje postavlja zbornik.

Na izložbi su obuhvaćena dela Ivane Čavić, Tijane Jevrić, Mile Pejić, Milice Jokić, Sare Kecman, Helene Soldat, Ognjena Tadića, Darka Sretića i Vladimira Janića.

Ostavite odgovor