Изабран резидент за програм у Печују

Објављено у категорији: Вести

Чланови комисије коју су чинили представници пројеката Нови Сад 2021 и Ален Бешић, песник и уредник часописа „Поља“ са изузетним задовољством и поносом објављују одлуку да на резиденцију у Печуј упуте новосадску списатељицу Андреу Попов Милетић.
Представница литерарне сцене младих Новог Сада, Андреа Попов Милетић боравиће у Печују, граду који је био Европска престоница културе 2010. године, од 15. новембра до 15. децембра. За време свог боравка имаће прилике да упозна град Печуј, локално становништво, сусретне се са колегама писцима и ради на својим делима.
Андреа Попов Милетић рођена је у Новом Саду где је дипломирала на катедри за компаративну књижевност. Неколико година је радила у редакцији листа „Дневник“, за коју је писала о градским догађајима, књижевности, екологији, европским интеграцијама, академској заједници, маргинализованим групама, концертима и фестивалима.
За своју књигу приповедака под називом „Безазлене цртице“ добила је награду за најбољи прозни текст написан на српском језику у 2013. години за ауторе млађе од 35 година.

 

Оставите одговор