Glumac serije ,,Igra prestola“ podržao kandidaturu Novog Sada

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Novosađani uporno i „tvrdoglavo“ neguju tradiciju dobrih domaćina domaćim i svetskim vrhunskim i poznatim umetnicima.
Tokom promocije programskog koncepta „Za nove mostove“ kojim Novi Sad konkuriše za prestižnu titulu Evropska prestonice kulture jedan od najvećih svetskih violinista Stefan Milenković održao je, na otvorenom, u Kataločkoj porti, pred monogobrojnom novosadskom publikom koncert za pamćenje.

Novosađani su privilegovani i da mogu da, u Muzeju savremene umentosti, do 14. oktobra, vide izložbu ,,Nova religija“ savremenog poznatog svetskog konceptualnnog umetnika Damina Hirsta. Naš grad je posetila i Marina Abramović, koja je od strane Artnet-a (portal za prodaju, kupovinu i istraživanje umetnina) proglašena za najuticajniju umetnicu današnjice. Svi oni dali su bezrezervnu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Ovih dana Novosađani su bili u prilici da upoznaju i popularnog Tomasa Vlašiha (Thomas Wlaschiha) iz popularne serije ,,Igra prestola“ (Game of Thrones). Očaran onim što je video tokom posete Novom Sadu, izjavio je da je očito da su na kulturni razvoj Novog Sada imali uticaj i Austro-Ugarska monarhija, i nekadašnja socijalistička Jugoslavija, ali i današnja moderna evropska kretanja i promene.

Thomas Wlaschiha

Thomas Wlaschiha

 

,,Novi Sad je grad sa ogromnom kulturnom baštinom i svakako zaslužuje da bude Evrpska prestonica kulture“ – naglasio je Vlaših uputivši punu podršku kandidaturi Novog Sada za tu laskavu titulu.

U ime tima „Novi Sad 2021“, koji koordinira projekte i aktivnosti kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, zahvaljujemo se svima koji nam pružaju podršku i pomoć. Iskreno verujemo da će se sva ta podrška i pozitivna energija, kao sinergetski efekat, na dan odluke, 13. oktobra u Briselu, preliti u titulu koju Novi Sad i Novosađani željno očekuju i nedvosmilsenu zaslužuju!

 

Ostavite odgovor