Глумац серије ,,Игра престола“ подржао кандидатуру Новог Сада

Објављено у категорији: Вести

Новосађани упорно и „тврдоглаво“ негују традицију добрих домаћина домаћим и светским врхунским и познатим уметницима.
Током промоције програмског концепта „За нове мостове“ којим Нови Сад конкурише за престижну титулу Европска престонице културе један од највећих светских виолиниста Стефан Миленковић одржао је, на отвореном, у Каталочкој порти, пред моногобројном новосадском публиком концерт за памћење.

Новосађани су привилеговани и да могу да, у Музеју савремене ументости, до 14. октобра, виде изложбу ,,Нова религија“ савременог познатог светског концептуалнног уметника Дамина Хирста. Наш град је посетила и Марина Абрамовић, која је од стране Артнет-а (портал за продају, куповину и истраживање уметнина) проглашена за најутицајнију уметницу данашњице. Сви они дали су безрезервну подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године.

Ових дана Новосађани су били у прилици да упознају и популарног Томаса Влашиха (Thomas Wlaschiha) из популарне серије ,,Игра престола“ (Game of Thrones). Очаран оним што је видео током посете Новом Саду, изјавио je да је очито да су на културни развој Новог Сада имали утицај и Аустро-Угарска монархија, и некадашња социјалистичка Југославија, али и данашња модерна европска кретања и промене.

Thomas Wlaschiha

Thomas Wlaschiha

 

,,Нови Сад је град са огромном културном баштином и свакако заслужује да буде Еврпска престоница културе“ – нагласио је Влаших упутивши пуну подршку кандидатури Новог Сада за ту ласкаву титулу.

У име тима „Нови Сад 2021“, који координира пројекте и активности кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, захваљујемо се свима који нам пружају подршку и помоћ. Искрено верујемо да ће се сва та подршка и позитивна енергија, као синергетски ефекат, на дан одлуке, 13. октобра у Бриселу, прелити у титулу коју Нови Сад и Новосађани жељно очекују и недвосмилсену заслужују!

 

Оставите одговор