Fondacija „Novi Sad 2021“ podržava „Gitarijadu Vojvodine – Kisač“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ podržava ovogodišnju, četvrtu po redu, „Gitarijadu Vojvodine“ koja se održava u Kisaču od 29. juna do 1. jula.

„Gitarijada Vojvodine – Kisač“ je manifestacija pokrenuta u želji da nakon 40 godina oživi prvu zvaničnu gitarijadu u Vojvodini koja je bila održana 1974. i 1975. godine. Cilj održavanja ove manifestacije je stvaranje jednog novog kulturnog sadržaja na teritoriji Grada Novog Sada u Kisaču koja će doprineti razvoju multikulturalnosti i tolerancije, promovisati rok muziku i kulturu, i afirmisati mlade rok bendove.

Festival je delom takmičarskog, a delom revijalnog karaktera. Demo bendovi koji su nakon dva meseca konkursa prošli stručnu selekciju žirija i koji će odmeriti snage na bini u Kisaču su: „Bez rikverca“, „Fet red“ (Fet red), „Frejmvork“ (Framework), „Hejzl“ (Hazel), „Sentipids“ (Centipedes), „Laud“ (Loud), „Saiki vois“, „Retorika“, „Nemir“, „Huti ota tre“.

U revijalnom delu „Gitarijade Vojvodine – Kisač“ nastupiće neka od najznačajnijih imena domaće rok muzičke scene: u petak 29. juna grupa „Van Gog“, dok će uvertira za njih biti „Ahtung bend“ iz Novog Sada. U subotu 30. juna prisutni će imati priliku da čuju „Riblju čorbu“, „Elvis. DŽ. Kurtović“ i bend „Aprikot bru“(Apricot brew).

Treći dan Festivala biće posvećen promociji multikulturalnosti, odnosno nastupima rok bendova iz Vojvodine. Nastupiće slovački rok bendovi: „Usamljeni mladići“, „Vulkan“, „Trag“, „Stari grad“ i „Sautlenders“ (Southlanders).

Pokrovitelj festivala kao i prethodnih godina je Grad Novi Sad, partner na projektu je Fondacija „Novi Sad 2021- Evropska prestonica kulture”, a podršku održavanju „Gitarijade Vojvodine“ pružio je i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više informacija o programu „Gitarijade Vojvodine“ potražite na zvaničnom sajtu: http://gitarijadakisac.com/

 

 

 

Ostavite odgovor