Фондација „Нови Сад 2021“ подржава „Гитаријаду Војводине – Кисач“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ подржава овогодишњу, четврту по реду, „Гитаријаду Војводине“ која се одржава у Кисачу од 29. јуна до 1. јула.

„Гитаријада Војводине – Кисач“ је манифестација покренута у жељи да након 40 година оживи прву званичну гитаријаду у Војводини која је била одржана 1974. и 1975. године. Циљ одржавања ове манифестације је стварање једног новог културног садржаја на територији Града Новог Сада у Кисачу која ће допринети развоју мултикултуралности и толеранције, промовисати рок музику и културу, и афирмисати младе рок бендове.

Фестивал је делом такмичарског, а делом ревијалног карактера. Демо бендови који су након два месеца конкурса прошли стручну селекцију жирија и који ће одмерити снаге на бини у Кисачу су: „Без рикверца“, „Фет ред“ (Fet red), „Фрејмворк“ (Framework), „Хејзл“ (Hazel), „Сентипидс“ (Centipedes), „Лауд“ (Loud), „Саики воис“, „Реторика“, „Немир“, „Хути ота тре“.

У ревијалном делу „Гитаријаде Војводине – Кисач“ наступиће нека од најзначајнијих имена домаће рок музичке сцене: у петак 29. јуна група „Ван Гог“, док ће увертира за њих битi „Ахтунг бенд“ из Новог Сада. У суботу 30. јуна присутни ће имати прилику да чују „Рибљу чорбу“, „Елвис. Џ. Куртовић“ и бенд „Aприкот бру“(Apricot brew).

Трећи дан Фестивала биће посвећен промоцији мултикултуралности, односно наступима рок бендова из Војводине. Наступиће словачки рок бендови: „Усамљени младићи“, „Вулкан“, „Траг“, „Стари град“ и „Саутлендерс“ (Southlanders).

Покровитељ фестивала као и претходних година је Град Нови Сад, партнер на пројекту је Фондација „Нови Сад 2021- Европска престоница културе”, а подршку одржавању „Гитаријаде Војводине“ пружио је и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Више информација о програму „Гитаријаде Војводине“ потражите на званичном сајту: http://gitarijadakisac.com/

 

 

 

Оставите одговор