Fondacija „Novi Sad 2021“ donosi spektakl na otvaranje Gradić festa

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U okviru programa „Artists in residence”, Fondacije „Novi Sad 2021“, španski pijanista David Moreno predstaviće se novosadskoj publici nesvakidašnjim nastupom u vazduhu u četvrtak, 30. avgusta u 21 čas u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, ispred Beogradske kapije.

Moreno u Novi Sad dolazi u sklopu Kaleidoskopa kulture, a sve u cilju zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture u našem gradu. Kao i sam Kaleidoskop i David Moreno traga za vrhunskim umetničkim izrazom spajajući muziku, pozorište, ples, film i druge umetnosti oblikujući na taj način svoj jedinstven i prepoznatljiv scenski izraz.

Posle nezaboravnog svečanog otvaranja Kaleidoskopa kod tzv, Češkog magacina, publika u Novom Sadu ponovo će imati priliku da vidi performans koji će je ostaviti bez daha. Po završetku tradicionalne povorke Novosađana i učesnika festivala Uličnih svirača ulicama Novog Sada, španski umetnik će se publici predstaviti performansom „Floten Tecles” nastupajući sa klavirom 6 metara iznad pozornice. Poklopac njegovog klavira predstavljaće bioskopsko platno za projekciju filma u čijoj izvedbi učestvuje i sam Moreno, kao glumac, performer i vrhunski umetnik.

Pored Davida Morena, ravno iz Kosmosa na našu planetu stiže Svemirko – Marko Vuković, muzičar koji će pokušati da vas odvoji od sopstvene savesti. Nakon albuma „Vanilije”, emo-macho pop nastavlja svoju zvučnu progresiju drugim studijskim albumom „Tunguzija” koji će izvesti u petak 31. avgusta, tačno u ponoć na glavnoj bini, u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

 

U subotu 1. septembra od 22:30, takođe na glavnoj bini Gradić festa, saznaćete kako zvuče najveći muzički hitovi kada se sviraju na dečijim instrumentima.

The Wackids, francuska muzička grupa, numere izvodi na japanskom sintisajzeru i dečjem setu bubnjeva „Hello Kitty” i predstavlja pravo iznenađenje za sve posetioce.

Ovim se nastavlja Kaleidoskop – novosadsko delo kulture zajedništva, koji  će  u narednih pet nedelja predstaviti, kroz brojne postojeće i nove platforme i nove sadržaje. Kroz arhitekturu, književnost, izvođačku umetnost, primenjenu i vizuelnu umetnost publika će uživati u nesvakidašnjim performansima inostranih i domaćih umetnika na više od 80 lokacija. Samo neki od zanimljivih programa Kaleidoskopa su otvaranje novih mesta – Korzo i Eđšeg, muzički koncerti od klasične do rok muzike, pozorišne predstave „Krvave svadbe”, „Pepeljuga”, lutkarska predstava za odrasle „Zatvorenik i Šestoprsti”, savremeni cirkus, interesantne izložbe širom Novog Sada kao što su „Saputnici”, „Nova mesta”, medijske instalacije, savremeni ples, film prikazan na tradicionalne i još do sada neviđene načine i brojne druge sadržaje. 

Više o prorgamima saznajte na zvaničnoj veb prezentaciji: www.kaleidoscope.rs

 

 

 

 

 

 

Ostavite odgovor