Fondacija „Novi Sad 2021“ za Dan Evrope predstavlja rezultate i planove za budućnost

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ priprema prvu konferenciju od svog osnivanja početkom 2017. godine, sa željom da predstavnicima kulturne scene i široj javnosti predstavi rezultate dosadašnjeg rada, kao i da najavi strategiju, planove i projekte planirane za ovu godinu.
Konferencija „Za nove mostove“ biće održana 9. maja u 14 časova u Studiju M u Novom Sadu i na taj način se simbolično vezuje za Dan Evrope, ali i mostove koje Fondacija želi da podiže. Prvi most koji se u ovoj godini gradi je most Nada, koji ima zadatak da osnaži, pre svega, ljudske, a potom i prostorne kapacitete kako bi, u narednim godinama, što uspešnije sprovodila projekat Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture.
Tokom konferencije će biti reči o značaju Evropske prestonice kulture i projekta Novi Sad 2021, kao i o samoj Fondaciji i konceptu njenog rada. Kako se očekuje, na konferenciji će govoriti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković, strani saradnici i rukovodioci različitih sektora Fondacije.
Ovo svakako neće biti klasična konferencija za medije jer će svi zainteresovani imati priliku za direktan razgovor sa predstavicima Fondacije u okviru dela konferencije Divan, koji će biti upotpunjen muzičkim nastupom kvarteta The Moon. Stoga pozivamo zainteresovane umetnike, organizacije i udruženja, profesionalce u kulturi i, naravno, građane da nam se pridruže u Studiju M (Ignjata Pavlasa 3), u utorak, 9. maja, od 14 časova.

Ostavite odgovor