Фондација „Нови Сад 2021“ за Дан Европе представља резултате и планове за будућност

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ припрема прву конференцију од свог оснивања почетком 2017. године, са жељом да представницима културне сцене и широј јавности представи резултате досадашњег рада, као и да најави стратегију, планове и пројекте планиране за ову годину.
Конференција „За нове мостове“ биће одржана 9. маја у 14 часова у Студију М у Новом Саду и на тај начин се симболично везује за Дан Европе, али и мостове које Фондација жели да подиже. Први мост који се у овој години гради је мост Нада, који има задатак да оснажи, пре свега, људске, а потом и просторне капацитете како би, у наредним годинама, што успешније спроводила пројекат Нови Сад 2021 – Европска престоница културе.
Током конференције ће бити речи о значају Европске престонице културе и пројекта Нови Сад 2021, као и о самој Фондацији и концепту њеног рада. Како се очекује, на конференцији ће говорити градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић, страни сарадници и руководиоци различитих сектора Фондације.
Ово свакако неће бити класична конференција за медије јер ће сви заинтересовани имати прилику за директан разговор са представицима Фондације у оквиру дела конференције Диван, који ће бити употпуњен музичким наступом квартета The Moon. Стога позивамо заинтересоване уметнике, организације и удружења, професионалце у култури и, наравно, грађане да нам се придруже у Студију М (Игњата Павласа 3), у уторак, 9. маја, од 14 часова.

Оставите одговор