Фондација „Нови Сад 2021“ шаље уметнике у Јапан

Објављено у категорији: Вести

Да пројекат Европске престонице културе није само европски, већ и светски пројекат од великог значаја, доказује следећа остварена сарадња између Фондације „Нови Сад 2021“ и ЕУ-Јапан Феста, организације из Токија.

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са овом организацијом, у циљу подстицања интернационализације културне сцене Новог Сада, повезивања локалних културних радника и уметника са партнерима из Јапана, а ради планирања заједничких културних и уметничких пројеката, објављује јавни конкурс за финансијску подршку локалним уметницима и културним радницима за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан у оквиру програма размене „Кизуна“.

Овај позив се реализује као трајни позив без унапред одређеног рока завршетка. Организатори позива задржавају право да окончају јавни позив без образложења, јавним објављивањем на веб-страници Фондације „Нови Сад 2021“ најмање 10 дана пре окончања.

Селекција се врши периодично, а о резултатима селекције се обавештавају непосредно апликанти. Једном квартално, Фондација на својој интернет страници објављује имена изабраних уметника и културних радника.

Са обзиром на дужину трајања процеса селекције и административних процедура, предложено време реализације посете требало би да буде најмање 4 (четири) месеца након поднесене пријаве. 

Више информација о програму „Кизуна“ и о условима јавног конкурса можете пронаћи на следећем линку.

Оставите одговор