Fondacija „Novi Sad 2021“ postala član organizacije Evropa Nostra

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ primljena je u članstvo organizacije Evropa Nostra, najznačajnije evropske mreže koja se bavi kulturnim nasleđem.

Tako je projekat „Novi Sad 2021“ u okviru koga se sprovodi nekoliko značajnih projekata zaštite i očuvanja kulturnog nasleđa, dobio još jednu međunarodnu potvrdu za rad i strategije koje sprovode stručni timovi Fondacije.

Zajedno sa nekoliko stotina evropskih organizacija, kao članica mreže Evropa Nostra, Fondacija će u narednim godinama učestvovati u razvoju programa i strategija očuvanja i promocije evropskog kulturnog nasleđa.

Podsetimo, Evropa Nostra je organizacija koja je prošle godine inicirala panevropsku inicijativu godine evropskog kulturnog nasleđa koja je obuhvatila stotine projekata usmerenih ka očuvanju nasleđa Evropljana. Znanje i iskustvo koji predstavnici mreže i organizacija članica poseduju biće od ogromnog značaja za dalji razvoj projekata u ovoj oblasti koje sprovodi Fondacija poput projekata: Kineska kreativni disktrikt, kulturna stanica Svilara, Šetnje kroz nasleđe i drugih.

I u narednom periodu Fondacija „Novi Sad 2021“će nastaviti da razvija internacionalna partnerstva u oblasti umetnosti i kulture i raditi na povezivanju lokalnih i evropskih organizacija i razvoju novih praksi.

Ostavite odgovor