Фондација „Нови Сад 2021“ постала члан организације Европа Ностра

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ примљена је у чланство организације Европа Ностра, најзначајније европске мреже која се бави културним наслеђем.

Тако је пројекат „Нови Сад 2021“ у оквиру кога се спроводи неколико значајних пројеката заштите и очувања културног наслеђа, добио још једну међународну потврду за рад и стратегије које спроводе стручни тимови Фондације.

Заједно са неколико стотина европских организација, као чланица мреже Европа Ностра, Фондација ће у наредним годинама учествовати у развоју програма и стратегија очувања и промоције европског културног наслеђа.

Подсетимо, Европа Ностра је организација која је прошле године иницирала паневропску иницијативу године европског културног наслеђа која је обухватила стотине пројеката усмерених ка очувању наслеђа Европљана. Знање и искуство који представници мреже и организација чланица поседују биће од огромног значаја за даљи развој пројеката у овој области које спроводи Фондација попут пројеката: Кинеска креативни дисктрикт, културна станица Свилара, Шетње кроз наслеђе и других.

И у наредном периоду Фондација „Нови Сад 2021“ће наставити да развија интернационална партнерства у области уметности и културе и радити на повезивању локалних и европских организација и развоју нових пракси.

Оставите одговор