Fondacija ,,Novi Sad 2021’’ podržava festival „Eufonija“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U periodu od 24. do 27. maja 2018. godine održava se III Internacionalni festival harmonike i kamerne muzike „Eufonija“, uz podršku Fondacije ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture’’.

Program festivala je izuzetno bogat, a trećeg festivalskog dana, 26. maja u dvorcu Eđšeg održava se koncert pod nazivom „Nova srpska muzika za harmoniku – novi pogledi na nasleđe“ u godini evropskog kulturnog nasleđa.

U Eđšegu, novoj kulturnoj stanici projekta Evropska prestonica kulture, nastupiće prošlogodišnji pobednički projekat „Eufonija Festa“ u kategoriji Kamerne muzike: „Duo Resonance“ iz Grčke, a gost koncerta biće Matjaž Balažic iz Slovenije. Koncert u Dvorcu Eđšeg počinje simbolično u 20:21 sat. 

„Nova srpska muzika za harmoniku – novi pogledi na nasleđe“, je projekat koji i Fondacija „Novi Sad 2021“ po treći put realizuje na „Eufonija Festu“ u saradnji sa Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije.

„Eufonija festival“ okuplja mlade talentovane akordeoniste, eminentne muzičare i pedagoge, služi unapređivanju klasične umetnosti za harmoniku i doprinosi razvoju položaja umetnika na harmonici na međunarodnom nivou. Festival obuhvata tri segmenta: takmičarski, edukativni (predavanja eminentnih ljudi iz sveta klasične umetnosti) i kulturni (večernji koncerti).

 

Ostavite odgovor