Фондација ,,Нови Сад 2021’’ подржава фестивал „Еуфонија“

Објављено у категорији: Вести

У периоду од 24. до 27. маја 2018. године одржава се III Интернационални фестивал хармонике и камерне музике „Еуфонија“, уз подршку Фондације ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’.

Програм фестивала је изузетно богат, а трећег фестивалског дана, 26. маја у дворцу Еђшег одржава се концерт под називом „Нова српска музика за хармонику – нови погледи на наслеђе“ у години европског културног наслеђа.

У Еђшегу, новој културној станици пројекта Европска престоница културе, наступиће прошлогодишњи победнички пројекат „Еуфонија Феста“ у категорији Камерне музике: „Duo Resonance“ из Грчке, а гост концерта биће Матјаж Балажиц из Словеније. Концерт у Дворцу Еђшег почиње симболично у 20:21 сат. 

„Нова српска музика за хармонику – нови погледи на наслеђе“, је пројекат који и Фондација „Нови Сад 2021“ по трећи пут реализује на „Еуфонија Фесту“ у сарадњи са Сокој – Организација музичких аутора Србије.

„Еуфонија фестивал“ окупља младе талентоване акордеонисте, еминентне музичаре и педагоге, служи унапређивању класичне уметности за хармонику и доприноси развоју положаја уметника на хармоници на међународном нивоу. Фестивал обухвата три сегмента: такмичарски, едукативни (предавања еминентних људи из света класичне уметности) и културни (вечерњи концерти).

 

Оставите одговор