Evropski projekti saradnje 2019

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Na javnom konkursu „Evropski projekti saradnje 2019“ sredstva za realizaciju dobio je i projekat European Outdoor Arts Academy: School of Participation na kojem je jedan od partnera i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Javni konkurs koji je u oktobru 2018. pokrenut u okviru programa Kreativna Evropa ima za cilj jačanje kapaciteta evropskih kulturnih i kreativnih sektora da deluju transnacionalno, jači doprinos razvoju publike kroz osmišljavanje inovativnih načina rada sa publikom, kao i unapređenje dostupnosti kulturnih programa i sadržaja.

Projekat European Outdoor Arts Academy: School of Participation uključuje organizovanje radionica za realizaciju participativnih javnih nastupa na otvorenim prostorima za kreativne radnike. Svaka radionica će za rezultat imati i mali javni nastup u skladu sa lokalnim specifičnostima. Polaznici radionica će naučiti participativne metodologije koje će koristiti u svom radu. 

Glavni partner na projektu je organizacija Walk the Plank iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ukupan budžet projekta iznosi 325.500 evra, dok je budžet za „Novi Sad 2021“ 35.357 evra. Kao partneri na projektu učestvuju i sledeće organizacije: Walk the Plank (Ujedinnjeno Kraljevstvo), uniT (Austrija), Plovdiv 2019 (Bugarska), Kaunas 2022 (Litvanija), Koventri 2021 (Ujedinjeno Kraljevstvo), dok su pridruženi partneri: Limerik (Irska),  Institute for Contemporary Art (Jermenija), Tartu (Estonija), Vesprem 2023 (Mađarska).  

Kreativna Evropa kroz konkurs „Evropski projekti saradnje“ podržava projekte međunarodne saradnje u kojima učestvuje više organizacija iz različitih zemalja da bi se kao rezultat ovih saradnji unapredila promocija, kreativnost i inovacije u evropskoj kulturi. Lista sa ostalim podržanim projektima je objavljena na sajtu Evropske komisije.

 

 

Ostavite odgovor