Evropi u nasleđe

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U susret dvogodišnjici titule Evropske prestonice kulture, Fondacija „Novi Sad 2021“ u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu i Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama organizuje konferenciju „Evropi u nasleđe“, kojim se priključuje obeležavanju Evropske godine kulturnog nasleđa.

Dvodnevni program posvećen kulturnom nasleđu održaće se 1. i 2. oktobra, a tokom konferencije grad Novi Sad će ugostiti dve vodeće osobe u realizaciji Evropske godine kulturnog nasleđa: gospodina Tibora Navračiča, evropskog komesara za obrazovanje, kulturu, mlade i sport kao visokog predstavnika institucija Evropske unije,  i gospođu Snešku Kvadflih-Mihailović, generalnu sekretarku Evrope Nostre, najznačajnije evropske nevladine organizacije u oblasti kulturnog nasleđa, koja je bila jedan od pokretača ove važne evropske inicijative.

Poseta ova dva visoka EU predstavnika veoma je značajna za Novi Sad, a naročito Fondaciju „Novi Sad 2021“, jer je svojevrsna potvrda uspešnog i dobrog rada na implementaciji projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“.

Paralelno sa ovim događajima, Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat za kulturu će održati konferenciju posvećenu strateškom planiranju tokom koje će biti prezentovani planovi za standardizaciju programa rada i izradu petogodišnjih planova kulturnih ustanova u kontekstu pripreme za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, ali i istovremeno predstaviti i proces implementacije principa evropske kulturne politike.

Ostavite odgovor