Европи у наслеђе

Објављено у категорији: Вести

У сусрет двогодишњици титуле Европске престонице културе, Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Градском управом за културу и Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама организује конференцију „Европи у наслеђе“, којим се прикључује обележавању Европске године културног наслеђа.

Дводневни програм посвећен културном наслеђу одржаће се 1. и 2. октобра, а током конференције град Нови Сад ће угостити две водеће особе у реализацији Европске године културног наслеђа: господина Тибора Наврачича, европског комесара за образовање, културу, младе и спорт као високог представника институција Европске уније,  и госпођу Снешку Квадфлих-Михаиловић, генералну секретарку Европе Ностре, најзначајније европске невладине организације у области културног наслеђа, која је била један од покретача ове важне европске иницијативе.

Посета ова два висока ЕУ представника веома је значајна за Нови Сад, а нарочито Фондацију „Нови Сад 2021“, јер је својеврсна потврда успешног и доброг рада на имплементацији пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Паралелно са овим догађајима, Градска управа за културу и Покрајински секретаријат за културу ће одржати конференцију посвећену стратешком планирању током које ће бити презентовани планови за стандардизацију програма рада и израду петогодишњих планова културних установа у контексту припреме за 2021. годину када ће Нови Сад бити Европска престоница културе, али и истовремено представити и процес имплементације принципа европске културне политике.

Оставите одговор