Едукативни концерти за децу у уторак у Центру „Арс Андреа“ и Градској библиотеци

Објављено у категорији: Вести

Едукативни концерти „Пећа и вук“, руског композитора Сергеја Прокофјева, у извођењу Новосадског дувачког квинтета и наратора Уроша Младеновића, који се реализују у склопу пројекта „Музички бонтон“ Српског народног позоришта, биће одржани у уторак, 30. априла од 17 у Центру „Арс Андреа“ (Дунавска 28) и у Градској библиотеци (Дунавска 1) од 18 часова. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ подржала је овај пројекат у оквиру јавног конкурса „Публика у фокусу“.

Основни контекст пројекта „Музички бонтон“ јесте упознавање млађе популације са класичном музиком и њено извођење у различитим, несвакидашњим концертним просторима. Идеја стварања приступачнијих музичких програма за децу узраста од 3 до 15 година има за циљ да их заинтересује, едукује и наведе на што бројније посете сличним културним садржајима у граду. Истовремено овакви пројекти, концепцијски усмерени на развој публике, имају за циљ још једну важну ствар, а то је да се установе културе подстакну да кроз креирање другачијих, иновативнијих културних садржаја, отворе своја врата и за нову публику, која још није имала прилике да се упозна са програмима који се реализују под њиховим окриљем.

Ове кратке едукативне концерте музике руског композитора Сергеја Прокофјева „Пећа и вук“ изводи мали камерни оркестар, посебно оформљен за овај пројекат, као и наратор који говори на српском и мађарском језику.

Оставите одговор