Два кандидата на заједничком путу до титуле

Објављено у категорији: Вести

Организациони тим пројекта Нови Сад 2021, на челу са председником Организационог одбора Андрејем Фајгељом, посетио је у уторак 24. 2. Осијек, једног од кандидата за хрватску престоницу културе 2020. године. Ова посета представља наставак сарадње, започете посетом осијечких званичника Новом Саду у децембру прошле године.

Осим што имају исти циљ – титулу Еврпске престонице културе, Нови Сад и Осијек су географски блиски и имају сличну историјску и културну позадину. Због тога су логични партнери за умрежавање у овом озбиљном подухвату.

Новосадску делегацију у просторијама осијечке градске управе дочекали су заменик градоначелника, Владимир Хам и председница осијечког одобра за кандидатуру, Маријана Бошњак. Разговарало се о пројектима који би били започети у Осијеку, а наставили се у Новом Саду, чиме би се обезбедила њихова одрживост и дугорочност. Међу њима су и пројекти сарадње са осијечким уметницима, продубљивање сарадње међу факултетима, као и пројекти повезивања гастрономке традиције ова два града са уметношћу.

По речима господина Хама, Новом Саду може користити „европско“ искуство града Осијека када је реч о коришћењу фондова ЕУ, док осијечки тим може научити доста о организацији. „Новосадски тим за ЕПК је јако добро уходан и далеко су стигли с пријавом, иако су им рокови даљи од наших“, нагласио је Хам.

Председник Организационог одбора, Андреј Фајгељ, је у име пројекта Нови Сад 2021 подржао кандидатуру града Осијека и пожелео успех на путу до освајања титуле.

За више информација погледајте прилог Осјечке телевизије (прилог креће на 5:05): https://www.youtube.com/watch?v=WvG3Vbsd-SM

Више о овоме можете прочитати и на:
http://oskultura.com/2015/02/26/osijek-i-novi-sad-zajedno-u-kandidaturi/
http://www.glas-slavonije.hr/261999/3/Osijek-i-Novi-Sad-udruzuju-svoje-snage-u-kandidaturi-za-Europsku-prijestolnicu-kulture

Оставите одговор