Дунав у карикатурама: Путујућа изложба у Свилари

Објављено у категорији: Вести

Дунав као инспирација и хумор као заједнички језик – то је спојило уметнике који су заједно радили на интернационалној путујућој изложби „Дунавске карикатуре“ која ће у Новом Саду, бити отворена 6. јула у 19 часова у културној станици Свилара.

Изложба ће бити отворена до 15. јула, а улаз је слободан.

Дунав је својеврстан симбол повезивања Европе, с обзиром на то да пролази кроз десет различитих држава, што значи десет различитих култура и народа који вековима живе уз реку, која је огромно природно богатство. С тога су и радови инспирисани Дунавом из различитих углова – културе, екологије, па и економије.

Изложба обухвата око 20 радова, карикатура, а уметници кажу да је хумор универзални језик, који нас чини јачима, помаже у тешким ситуацијама, олакшава да схватимо непријатне истине, мења нашу перспективу и чудесно повезује људе, а смех је и заразан.

Уметници који раде на тој интернационалној, путујућој изложби долазе из десет земаља – Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Молдавије, Украјине и Србије.

Изложба је у Нови Сад стигла захваљујући сарадњи „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Департмана за уметност и културу Владе Доње Аустрије, који је уступио изложбу.

Оставите одговор