Drugi „Divan“ o tzv. Kineskoj četvrti

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Druga javna rasprava na temu razvoja tzv. Kineske četvrti pod nazivom „Divan“ održaće se u utorak, 29. avgusta, u SKC „Fabrika“ sa početkom od 11 časova.

Prvi „Divan“ održan je 22. avgusta, a prisutnima su tom prilikom predstavljeni istraživački procesi koji su prethodili početku dijaloga, odnosno, rezultati anketnog istraživanja građana od strane „Ninamedia Research“ i mapiranja prostora od strane tzv. Kineske četvrti u pojedinačnim razgovorima sa trenutnim zakupcima.
U otvorenom razgovoru zaključeno je da trenutno najviše nedostaju predlozi relevantnih strukovnih udruženja kada je u pitanju idejno rešenje za tzv. Kinesku četvrt, dok istovremeno građani samostalno pokazuju inicijativu i zainteresovanost za revitalizaciju i predloženo rešenje kreativnog distrikta.
Divanu će prisustvovati članovi Gradske uprave i relevantnih ustanova kulture, predstavnici medija, kao i svi zainteresovani akteri u kulturi i široj javnosti.
Deo faze građenja dijaloga sa stručnom javnošću jeste i Forum za kulturu, iniciran od strane Gradske uprave za kulturu, koji će uslediti 31. avgusta.
Za sve koji nisu u mogućnosti da prisustvuju „Divanu“, Fondacija „Novi Sad 2021“ obezbedila je prenos uživo putem svoje Fejsbuk stranice.

Ostavite odgovor