„Drugačije upravljanje u kulturi“ tema narednog Divana

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Naredni Divan Fondacije „Novi Sad 2021“ održava se 18. aprila u 20 časova u Kulturnom centru LAB. Ovaj susret posvetićemo temi „Drugačije upravljanje u kulturi“, odnosno razgovoru o novim, drugačijim pristupima u upravljanju evropskim kulturnim projektima, gledano iz vizure naše sagovornice Birgite Person (Birgitta Persson).

Cilj događaja koji organizujemo jeste povezivanje novosadske nezavisne kulturne scene, i svih aktera u kulturi, i stvaranje prilika da se čuju i drugačija iskustva, sazna nešto više o različitim modelima održivosti i razvoja, modelima udruživanja, novim trendovima u razvoju publike, alternativnim načinima obezbeđivanja sredstava, kao i o efektnijim načinima uključivanja zajednice.

Birgita Person radi kao konsultantkinja i vodi treninge u Agenciji za kulturu “Olivearte”, operativna je direktorica i konsultantkinja u “Point of Value”, predsednica je kulturnog centra u Lundu, članica odbora švedske pozorišne kompanije “Månteatern”, kao i nevladine organizacije ARNA (Art and Nature) koja podržava rezidencijalne programe za umetnike. Pored toga, od 1995. godine aktivna je i u radu sa nezavisnom kulturnom scenom, a naročito je interesuje uloga umetnosti i kulture u razvoju lokalne sredine. 

Na Divanu govore i: Milan Vračar, menadžer u kulturi, osnivač asocijacije Kulturanova i član UO KC Lab i Goran Tomka, kulturolog i predavač na UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment.

Moderatorka dijaloga je Bojana Knežević, interdisciplinarna umetnica, novinarka i producentkinja.

Pridružite nam se.

Prijavite se putem sledećeg linka.

 

Ostavite odgovor