„Другачије управљање у култури“ тема наредног Дивана

Објављено у категорији: Вести

Наредни Диван Фондације „Нови Сад 2021“ одржава се 18. априла у 20 часова у Културном центру ЛАБ. Овај сусрет посветићемо теми „Другачије управљање у култури“, односно разговору о новим, другачијим приступима у управљању европским културним пројектима, гледано из визуре наше саговорнице Биргите Персон (Birgitta Persson).

Циљ догађаја који организујемо јесте повезивање новосадске независне културне сцене, и свих актера у култури, и стварање прилика да се чују и другачија искуства, сазна нешто више о различитим моделима одрживости и развоја, моделима удруживања, новим трендовима у развоју публике, алтернативним начинима обезбеђивања средстава, као и о ефектнијим начинима укључивања заједнице.

Биргита Персон ради као консултанткиња и води тренинге у Агенцији за културу “Olivearte”, оперативна је директорица и консултанткиња у “Point of Value”, председница је културног центра у Лунду, чланица одбора шведске позоришне компаније “Månteatern”, као и невладине организације ARNA (Art and Nature) која подржава резиденцијалне програме за уметнике. Поред тога, од 1995. године активна је и у раду са независном културном сценом, а нарочито је интересује улога уметности и културе у развоју локалне средине. 

На Дивану говоре и: Милан Врачар, менаџер у култури, оснивач асоцијације Културанова и члан УО КЦ Лаб и Горан Томка, културолог и предавач на UNESCO катедри за културну политику и менаџмент.

Модераторка дијалога је Бојана Кнежевић, интердисциплинарна уметница, новинарка и продуценткиња.

Придружите нам се.

Пријавите се путем следећег линка.

 

Оставите одговор