DIVAN – Šetnje kroz nasleđe

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Naredni Divan Fondacije „Novi Sad 2021“ održava se 8. juna u 18 časova u Ulici Save Vukovića 21 (dvorište kuće u Almaškom kraju). Ovaj susret biće posvećen temi „Šetnje kroz nasleđe“.

Kako je krenula inicijativa za šetnje kroz nasleđe u severnom Marseju? Ko je sve uključen i kako je tekao proces aktiviranja građana? Koji su principi funkcionisanja jedne Bed&Breakfast kooperative? Šta od šetnji postoji kod nas i kako one mogu da zažive? Šta su prepreke u ovim procesima i kako ih prevazići?

Ovo su samo neka od pitanja koja će biti pokrenuta na narednom Divanu za koji je jedan od povoda i predstavljanje rezultata započetog projekta „Šetnje kroz nasleđe“ Fondacije „Novi Sad 2021“ kao i prikazivanje primera aktivnosti koje su pokrenute i realizovane od strane naših sugrađana.

Na predstojećem Divanu govoriće iz iskustva:
Virginie Lombard, aktivna članica kooperative ’Hôtel du Nord’ iz Marseja i organizatorka šetnji kroz nasleđe
Katarina Dajč, predsednica Udruženja „Scenatoria“, organizatorka šetnji kroz Podgrađe
Višnja Kisić, generalna sekretarka udruženja „Evropa Nostra Srbija“

Moderatorka dijaloga je Violeta Đerković, članica Udruženja „Almašani“.

Ukoliko ste zainteresovani da nam se pridružite na predstojećem Divanu, prisustvo potvrdite prijavom putem formulara.

Učesnici Divana će se, takođe, upoznati i sa različitim načinima interpretacije nasleđa, da bi željeni rezultat pokretanja teme ovog Divana bio, zapravo, pokretanje sugrađana da sami osmisle aktivnosti kojima bi mogli da pričaju priču o svom gradu ili delu Novog Sada koji posebno vole.
Neposredno učešće građana u predstavljanju nasleđa jedan je od glavnih principa na kojima se zasnivaju aktivnosti projekta „Šetnje kroz nasleđe“.

Ostavite odgovor