Dani Novog Sada u Pečuju

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija ,,Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture’’, u saradnji sa partnerima iz EPK Pečuj, organizuje „Dane Novog Sada u Pečuju“, u okviru festivala Sétatér 15, 16. i 17. juna 2018. godine. Manifestacija će biti otvorena konferencijom 15. juna u 14 časova u Gradskoj kući u Pečuju.

Na konferenciji učestvuju Laslo Ori, zamenik gradonačelnika Pečuja, Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada, dok će ispred sektora za međunarodnu saradnju Fondacije „Novi Sad 2021“ učestvovati Vuk Radulović, a događaju će prisustvovati i Balaž Vinče, izvršni direktor Zsolnay Heritage Management Ltd. i Karolj Meheš, menadžer Programa za pisce u Pečuju.

Tokom manifestacije „Dani Novog Sada u Pečuju“ na glavnom gradskom trgu ovog mađarskog grada, u organizaciji Fondacije „Novi Sad 2021“, novosadsku muzičku scenu predstaviće Drum ’n’ zez, Milena Jančurić Group i tamburaški orkestar Zorule.

Sétatér festival održava se od 7-17. juna 2018. godine. Poslednjih dvadeset godina ovaj događaj sinonim je za prijateljska okupljanja, odličnu muziku i kvalitetan program.

Fondacija „Novi Sad 2021“ kroz ovu manifestaciju ispunjava ciljeve o internacionalizaciji kulture, kreira prilike za mobilnost naših umetnika i nastavlja da neguje dobre odnose sa Pečujem – Evropskom prestonicom kulture 2010. godine.

 

Ostavite odgovor