Дани Новог Сада у Печују

Објављено у категорији: Вести

Фондација ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’, у сарадњи са партнерима из ЕПК Печуј, организује „Дане Новог Сада у Печују“, у оквиру фестивала Sétatér 15, 16. и 17. јуна 2018. године. Манифестација ће бити отворена конференцијом 15. јуна у 14 часова у Градској кући у Печују.

На конференцији учествују Ласло Ори, заменик градоначелника Печуја, Срђан Кружевић, заменик градоначелника Новог Сада, док ће испред сектора за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021“ учествовати Вук Радуловић, а догађају ће присуствовати и Балаж Винче, извршни директор Zsolnay Heritage Management Ltd. и Карољ Мехеш, менаџер Програма за писце у Печују.

Током манифестације „Дани Новог Сада у Печују“ на главном градском тргу овог мађарског града, у организацији Фондације „Нови Сад 2021“, новосадску музичку сцену представиће Друм ’н’ зез, Милена Јанчурић Гроуп и тамбурашки оркестар Зоруле.

Sétatér фестивал одржава се од 7-17. јуна 2018. године. Последњих двадесет година овај догађај синоним је за пријатељска окупљања, одличну музику и квалитетан програм.

Фондација „Нови Сад 2021“ кроз ову манифестацију испуњава циљеве о интернационализацији културе, креира прилике за мобилност наших уметника и наставља да негује добре односе са Печујем – Европском престоницом културе 2010. године.

 

Оставите одговор