Kinesku četvrt stranci prepoznaju kao turističku atrakciju grada

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Afirmativni tekst o Novom Sadu objavljen na stranicama američkog portala Coolhunting.com, izdvaja Kinesku četvrt kao obaveznu lokaciju za obilazak, kako bi osetili sve čari posebnosti našeg grada. Novi Sad prepoznat kao zanimljiva kulturna i turistička destinacija.

Cool Hunting – konsultantska i eksperimentalna prodajna platforma, lajfstajl portal, prati i promoviše trendove u dizajnu, tehnologiji, umetnosti, kulturi, putovanjima. Okuplja umetnike i kreativnu zajednicu koju definišu kao zajednicu koja „oblikuje/dizajnira budućnost“. Dobitnici su nagrade Webby za najbolji onlajn video serijal.

Ističući titulu Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, reporter primećuje da u našem gradu ne nedostaje umetničkih, dizajnerskih ili kulinarskih užitaka, zapravo ima ih više nego dovoljno da privuku turiste. Novi Sad sa Fruškom Gorom i izuzetnim geografskim položajem Vojvodine, predstavlja pravo otkrovenje, smešteno između Mađarske, Hrvatske i Rumunije kao prepoznatljivih evropskih destinacija.

U članku se opisuje staro jezgro grada oivičeno crkvama i Sinagogom, gradska plaža Štrand i Dunav, ali i ulična umetnost koja je vidljiva svuda:  ,,svaki momenat proveden ovde je predivan spoj prošlosti i sadašnjosti’’, sa neskrivenim oduševljenjem iznosi reporter. U daljem tekstu pored značaja i prepoznatljivost Egzit festivala, ističu se i ostale specifičnosti i lokacije Novog Sada: Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Pozorište mladih, hotel Leopold na tvrđavi i Salaš 137. 

Bez sumnje Kineska četvrt je na reportera ostavila snažan utisak: ,,za pravi doživljaj Novog Sada, za promenu, poseta kineskoj četvrti je neophodna. To nije bukvalno kinesko okruženje, već zona bivše industrijske oblasti koja je započela svoje ponovno rađanje uz umetnike i studente, što je čest slučaj. Bivše fabrike i proizvodne hale postale su pozorišta, koncertni prostori i noćni klubovi’’.

Pogledajte originalan tekst na portalu Coolhunting.

Ostavite odgovor