Кинеску четврт странци препознају као туристичку атракцију града

Објављено у категорији: Вести

Афирмативни текст о Новом Саду објављен на страницама америчког портала Coolhunting.com, издваја Кинеску четврт као обавезну локацију за обилазак, како би осетили све чари посебности нашег града. Нови Сад препознат као занимљива културна и туристичка дестинација.

Cool Hunting – консултантска и експериментална продајна платформа, лајфстајл портал, прати и промовише трендове у дизајну, технологији, уметности, култури, путовањима. Окупља уметнике и креативну заједницу коју дефинишу као заједницу која „обликује/дизајнира будућност“. Добитници су награде Webby за најбољи онлајн видео серијал.

Истичући титулу Европске престонице културе за 2021. годину, репортер примећује да у нашем граду не недостаје уметничких, дизајнерских или кулинарских ужитака, заправо има их више него довољно да привуку туристе. Нови Сад са Фрушком Гором и изузетним географским положајем Војводине, представља право откровење, смештено између Мађарске, Хрватске и Румуније као препознатљивих европских дестинација.

У чланку се описује старо језгро града оивичено црквама и Синагогом, градска плажа Штранд и Дунав, али и улична уметност која је видљива свуда:  ,,сваки моменат проведен овде је предиван спој прошлости и садашњости’’, са нескривеним одушевљењем износи репортер. У даљем тексту поред значаја и препознатљивост Егзит фестивала, истичу се и остале специфичности и локације Новог Сада: Спомен-збирка Павла Бељанског, Позориште младих, хотел Леополд на тврђави и Салаш 137. 

Без сумње Кинеска четврт је на репортера оставила снажан утисак: ,,за прави доживљај Новог Сада, за промену, посета кинеској четврти је неопходна. То није буквално кинеско окружење, већ зона бивше индустријске области која је започела своје поновно рађање уз уметнике и студенте, што је чест случај. Бивше фабрике и производне хале постале су позоришта, концертни простори и ноћни клубови’’.

Погледајте оригиналан текст на порталу Coolhunting.

Оставите одговор