Ciklus fotografija „KultTura 365 dana“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U okviru kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, od 1. februara, dana Grada, na instagram profilu Novi Sad 2021 (https://www.instagram.com/novisad_2021) biće započet ciklus fotografija „KultTura 365”. Projekat će biti realizovan u saradnji sa novosadskim fotografom Aleksandrom Milutinovićem.

Novi Sad 2021

Poznat Novosađanima po fotografijama „Novi Sad kroz objektiv 365 dana” koje prezentuje putem društvenih mreža, Aleksandar na jedinstven i poseban način prikazuje naš grad ističući ono najlepše u njemu. „Fotografija je moja ljubav i strast, uostalom kao i moj grad. Zato sam ih i spojio. Ovim projektom sam želeo da kroz fotografsku turu u narednih godinu dana prikažem sve ono što je važno i šta čini kulturu kao način života. Nadam se da će to biti samo još jedan od doprinosa da, posle uspešnog ulaska u finale, naš Novi Sad konačno osvoji prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine“ istako je Aleksandar Milutinović.

Novi Sad 2021

Ciklus fotografija „Kulttura 365” pratiće kulturni život Novog Sada i svu njegovu šarolikost. Cilj umetnika i ovog projekta je da ukaže na raznolik kulturni život grada, kao i da na specifičan način istakne ono najlepše u njemu. Zahvaljujući društvenim mrežama, kao standardu današnje komunikacije, želja je da te fotografije vidi šta veći broj ljudi, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Novi Sad 2021

„Od 365 fotografija koje će se predstaviti najširoj javnosti, verujem da će se izdvojiti i neke kultne koje će postati zaštitni znak i same kandidature sa ciljem da Novosađani postanu još ponosniji na svoj grad, a svi ostali da požele da dođu i vrate se u njega”, izjavio je Nemanja Milenković, predsednik organizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Novi Sad 2021

Prvu fotografiju na instagram profilu možete da videti u ponedaljak 1. februara i tako svakog dana u narednih 365 dana.

Ostavite odgovor