Будућност Европе: Млади виртуози на хармоници

Објављено у категорији: Вести

Најмлађи уметници на хармоници изводиће дела младих српских композитора у оквиру концерта „Нова српска музика за хармонику – бајке за децу“ 25. маја у културној станици Еђшег, са симболичним почетком у 20 сати и 21 минут. Улаз је слободан.

Концерт је део 4. Интернационалног фестивал хармонике и камерне музике Еуфонија, који ради на унапређењу образовања, културе и уметности кроз сарадњу са младим уметницима, композиторима и музичарима, а како је и програмска платформа „Будућност Европе“ на сличном задатаку, пружање прилике деци и омладини да стварају нову културну слику града, концерт „Нова српска музика за хармонику – бајке за децу“ постао је део платформе.

Новосађани и гости града имаће прилику премијерно да чују дела младих домаћих композитора за соло хармонику, намењених првенствено најлмађим виртуозима. На концерту ће наступити Бранко Џиновић, који ће извести дела Марка Дулића, Станиславе Гајић и Маје Боснић, инспирисана српским народним бајкама.

У оквиру исте вечери, биће премијерно представљена и збирка поменутих дела под истоименим називом „Нова српска музика – бајке за децу“.

Платформа „Будућност Европе“, обухвата и изложбе, фестивале, концерте, позоришне представе и бројне друге активности. У фокусу су деца и млади, који имају прилике да пронађу културне садржаје сходно својим интересовањима, али и да се укључе у креирање нових, другачијих културних садржаја, да уче о европским вредностима и покажу на који начин могу да допринесу креирању аутентичне културне слике града. У „Будућност Европе“ укључено је више од 40 домаћих и страних организација и културних установа. Програми ће трајати до 7. јуна, а детаљне информације можете пронаћи на адреси: https://bit.ly/2JlW9MY 

Оставите одговор