Budućnost Evrope: Cirkuske radionice za decu u petak u Eđšegu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Ukoliko vašu decu intrigira cirkus, budi radost ili su pak avanturističkog duha, u kulturnoj stanici Eđšeg u petak, 10. maja od 17 časova, imaće priliku da se oprobaju u cirkuskim veštinama.
Udruženje građana „Kreativni pogon“ će, u okviru platforme „Budućnost Evrope“ projekta „Novi Sad 2021–Evropska prestonica kulture“, kroz igru upoznati najmlađe sa veštinama žongliranja, akrobatike, ravnoteže kao i radom sa pedagozima.
Broj učesnika je ograničen na 20 pa je prijavljivanje obavezno na mejl: cirkoneo@gmail.com

Kako kažu u udruženju „Kreativni pogon“ njihova misija jeste promovisanje savremenog teatra i savremenog cirkusa kao umetničke, angažovane forme, kao i edukacija budućih artista, pedagoga, publike i institucija o važnosti savremenog cirkusa.

U slučaju lošeg vremena, radionice će biti pomerene na 16 sati.

Platforma „Budućnost Evrope“, u koju su uvrštene cirkuske radionice, obuhvatiće i izložbe, festivale, koncerte, pozorišne predstave i brojne druge aktivnosti. U fokusu su deca i mladi, koji će imati prilike da pronađu kulturne sadržaje shodno svojim interesovanjima, ali i da se uključe u kreiranje novih, drugačijih kulturnih sadržaja, da uče o evropskim vrednostima i pokažu na koji način mogu da doprinesu kulturnoj slici grada.

U „Budućnost Evrope“ uključeno je više od 40 domaćih i stranih organizacija i kulturnih ustanova. Programi će trajati do 7. juna, a detaljne informacije možete pronaći na sledećem linku.

Ostavite odgovor