Будућност Европе: Циркуске радионице за децу у петак у Еђшегу

Објављено у категорији: Вести

Уколико вашу децу интригира циркус, буди радост или су пак авантуристичког духа, у културној станици Еђшег у петак, 10. маја од 17 часова, имаће прилику да се опробају у циркуским вештинама.
Удружење грађана „Креативни погон“ ће, у оквиру платформе „Будућност Европе“ пројекта „Нови Сад 2021–Европска престоница културе“, кроз игру упознати најмлађе са вештинама жонглирања, акробатике, равнотеже као и радом са педагозима.
Број учесника је ограничен на 20 па је пријављивање обавезно на мејл: cirkoneo@gmail.com

Како кажу у удружењу „Креативни погон“ њихова мисија јесте промовисање савременог театра и савременог циркуса као уметничке, ангажоване форме, као и едукација будућих артиста, педагога, публике и институција о важности савременог циркуса.

У случају лошег времена, радионице ће бити померене на 16 сати.

Платформа „Будућност Европе“, у коју су уврштене циркуске радионице, обухватиће и изложбе, фестивале, концерте, позоришне представе и бројне друге активности. У фокусу су деца и млади, који ће имати прилике да пронађу културне садржаје сходно својим интересовањима, али и да се укључе у креирање нових, другачијих културних садржаја, да уче о европским вредностима и покажу на који начин могу да допринесу културној слици града.

У „Будућност Европе“ укључено је више од 40 домаћих и страних организација и културних установа. Програми ће трајати до 7. јуна, а детаљне информације можете пронаћи на следећем линку.

Оставите одговор