Британски савет подржава пројекат Нови Сад Европска престоница културе 2021.

Објављено у категорији: Вести

Поводом званичне посете британског министра спољних послова Бориса Џонсона Србији, Министарство културе и информисања и Британски савет потписали су двогодишњи споразум о сарадњи.

На основу тог споразума, Британски савет ће пружити пуну подршку пројекту ,,Нови Сад Европска престоница културе 2021″ и у сарадњи са српским Министарством културе и информисања, током наредне две године, сарађивати у области пружања подршке стручњацима у аудио-визуелном сектору у Србији и подизању капацитета српских музеја.

– Желимо да урадимо све што је у нашој моћи да подржимо ову сарадњу и да изградимо мостове између Велике Британије и Србије – изјавио је британски министар спољних послова Борис Џонсон поводом потписивања споразума.

bc

Министру Џонсону је представљен велики успех недавне изложбе Дејмијана Херста ,,Нова религија“ одржане у Музеју савремене уметности Војводине у оквиру промоције пројекта ,,Нови Сад 2021″. Британски министар спољних послова срео се и са представницима Егзит фестивала, партнера Британског савета на развоју јединствене дигиталне музичке платформе.

Споразум о сарадњи, у присуству шефа британске дипломатије и српског министра културе и информисања Владана Вукосављевића, потписали су директорка Британског савета за Србију и Западни Балкан Клер Сирс и помоћница министра културе и информисања за међународну сарадњу Асја Драча Мунтеан.

Како се наводи у саопштењу Британског савета, овим споразумом две институције су јасно показале посвећеност даљем развоју и пружању подршке међународној сарадњи Велике Британије и Србије у области културе. Споразум је потписан током посете британског министра спољних послова Југословенској кинотеци у Београду.

Оставите одговор