Novosadski Big Bend na karnevalu u Rijeci u okviru saradnje dve prestonice kulture

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U okviru 36. Međunarodnog karnevala u Rijeci u subotu 2. marta palata Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja ugostila je „Humanitarni karnevalski bal“ – događaj koji svake godine okuplja mnoge znamenite goste karnevala i uz ples i zabavu prikuplja značajna sredstva za odabrane humanitarne ciljeve. U sklopu saradnje dva grada, buduće prestonice kulture, a uz podršku Fondacije „Novi Sad 2021“, muzičari Novosadskog Big Benda nastupili su na ovom humanitarnom Balu i tokom jednoipočasovnog programa predstavili Novi Sad.

Nastup u Rijeci početak je potencijalne dugoročne saradnje između dve prestonice kulture kojim se otvaraju vrata novosadskim umetnicima da se predstave u okviru programa Evropske prestonice kulture 2020. godine u Rijeci, ali i riječkim umetnicima da nastupe 2021. godine u Novom Sadu.
Rijeka je grad prepoznat po svojoj dugoj karnevalskoj tradiciji, a o tome svedoči i činjenica da se ceremonija otvaranja projekta Evropske prestonice kulture upravo planira tokom karnevalskih dana u ovom primorskom gradu.

Novosadski Big Bend od 2003. godine gaji tradiciju „orkestarskog muziciranja“, a čine ga profesionalni džez i pop muzičari Novog Sada, dok orkestrom diriguje, a uz to je i aranžer i umetnički rukovodilac, Fedor Vrtačnik.

Ostavite odgovor