Новосадски Биг Бенд на карневалу у Ријеци у оквиру сарадње две престонице културе

Објављено у категорији: Вести

У оквиру 36. Међународног карневала у Ријеци у суботу 2. марта палата Поморског и повијесног музеја Хрватског приморја угостила је „Хуманитарни карневалски бал“ – догађај који сваке године окупља многе знамените госте карневала и уз плес и забаву прикупља значајна средства за одабране хуманитарне циљеве. У склопу сарадње два града, будуће престонице културе, а уз подршку Фондације „Нови Сад 2021“, музичари Новосадског Биг Бенда наступили су на овом хуманитарном Балу и током једноипочасовног програма представили Нови Сад.

Наступ у Ријеци почетак је потенцијалне дугорочне сарадње између две престонице културе којим се отварају врата новосадским уметницима да се представе у оквиру програма Европске престонице културе 2020. године у Ријеци, али и ријечким уметницима да наступе 2021. године у Новом Саду.
Ријека је град препознат по својој дугој карневалској традицији, а о томе сведочи и чињеница да се церемонија отварања пројекта Европске престонице културе управо планира током карневалских дана у овом приморском граду.

Новосадски Биг Бенд од 2003. године гаји традицију „оркестарског музицирања“, а чине га професионални џез и поп музичари Новог Сада, док оркестром диригује, а уз то је и аранжер и уметнички руководилац, Федор Вртачник.

Оставите одговор